IR-bastu

 

IR-bastu

Ny form av bastu som passar de flesta, håller endast 40-60 grader. Är läkande för muskler och organ. Förbränner 600 kcal per 30 min, lika mycket som du förbränner vid 30 min löpträning.

Vi rekommenderar 2-3 behandlingar i veckan.         

Behandlande effekt:
– IR-värmen frigör kroppscellerna från olika gifter samt rensar ut toxiner som t ex kolesterol, alkohol, nikotin, tunga metaller.
– Lindrar och hjälper till vid tillstånd som fibromyalgi, förkylning, reumatism, psoriasis, kronisk smärta m m.
– Förbättrar även blodcirkulationen, bränner kalorier och stabiliserar blodtrycket samt hjälper huden att bli mer elastisk, huden får mer lyster.
– Genom att värma upp kroppen, stimuleras blodflödet och blodcirkulation vilket befrämjar kroppens förmåga till självläkning.

Tar du mediciner eller har implantat av metall t ex höftled, kontakta din läkare först.

Behandling i Ir-bastu bör undvikas om du:¨
– har implantat i t ex leder
– vid hjärtsjukdom
–  vid pågående cancerbehandling
– vid graviditet, värmen kan ge obehag
–  vid akut infektion i kroppen

Efter behandlingen har du möjighet till en snabbdusch och härlig lotion till att smörja in dig med efter du duschat.

Under en behandling i infraröd bastu ingår även färg / ljusterapi.
Du kan välja färger blått, grönt, vitt & rött ljus.

Blå:
Detta är den första färgen av kalla chakra, färg på himmel och vatten. Den blåa färgen har liknande egenskaper som den gröna, men den ytterligare fördelen är en stark lugnande och somnande effekt på nervsystemet, hjälper koncentrationen, är svalkande och rengörande. Blå betyder också känslighet, lojalitet och hängivenhet till naturen.

Kosmetisk effekt. Återfuktande, förfinande av hud, lugnande av irriterad hud, normaliserande av talgproduktionen,

Grön:
Luften är delen av denna färg. Den gröna färgen förknippas med naturen, ger en känsla av avslappning och lugn. Om någon av er älskar den gröna färgen och hennes kläder är i den färgen man kan ana att den personen saknar inre harmoni och försöker att organisera sitt liv. Gröna färgen lindrar stress och andliga sår.

Den psykologiska effekten av grönt: konsekvens, självtillit. Grön skapar eller återställer balansen, lugnar, minskar spänningar och smärta.

Gröna färgen bidrar till att stärka hjärtat, blodcirkulationen och sänker blodtrycket.

Kosmetisk effekt: Lindrar allmänna hudproblem, binder fukt, lugnar hud, reducerar rynkor orsakade av uttorkning. Det hjälper cellförnyelsen.

Vit:
Det är den färg som rengör, som låter lämna de gamla och anta nytt. Allmänt fungerar utjämnande. Det stimulerar kroppen att bekämpa sjukdomar och aktiverar kroppens immunförsvar. Den vita färgen används oftast av människor som inte gillar att vara begränsade, som försöker vara oberoende till varje pris.

Röd:
Röda färgens psykologiska styrka: Färgen är spännande, kraftfull, glad, aggressiv. Det betyder kärlek, hälsa och energi. Röd färgen är livlig och stimulerande. Den ger kvinnan attraktivitet och vitalitet.

Röd färg stärker kroppen, stimulerar och påskyndar puls och blodcirkulation, höjer temperaturen och förbättrar ämnesomsättningen.

Kosmetisk effekt: Bättre flexibilitet och elasticitet i huden, reglering av vätskebalansen, stimulering av syretillförseln i huden, stimulering av produktion av collagen.

Behandlingstid 30 min.

Prislista hittar du här.